Hvad er Founder Institute?

Founder Institute er verdens største ‘pre-seed accelerator’ for iværksættere og entreprenører. De har hjulpet over 4.000 virksomheder med deres lancering, og er til stede i over 185 byer på 6 kontinenter. Founder Institute arbejder med iværksættere i de tidlige stadier i startup-processen. På dette tidspunkt har iværksætterne måske ikke et team, en virksomhed, en valideret idé, et produkt, en strategi eller en plan. Founder Institute kan give iværksætterne en struktureret proces, engagerede og skarpe mentorer og et globalt netværk til lancering deres firma. 

Founder Institute fokuserer på teknologi og teknologibaserede forretninger. Dette kan omfatte fysiske produkter og mere traditionelle virksomheder såsom mad, e-handel og mursten og mørtel, så længe virksomheden har mulighed for at skalere gennem teknologi. De accepterer ikke iværksættere, der ønsker at starte ikke-skalerbare servicebaserede virksomheder, f.eks.  konsulentfirmaer. 

Founder Institute arbejder også med begrebet ’Equity Collective’. Dette betyder at hver virksomhed der bliver udviklet gennem deres program, bidrager med 4% af deres egenkapital til en kollektiv pulje. Denne kollektive kapital deles mellem hvert semesters iværksættere, mentorer, direktører og Founder Institutes økosystem. Dette resultere som oftest i teamwork iværksætterne imellem, da alle ønsker det største fællesafkast muligt.

Læs mere om Founder Institute her.

185+

globale byer

4.300+

succesfulde virksomheder

$950 M+

estimerede portfolioværdi

Følg Founder Institute Denmark:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Hjemmeside

Det kan Founder Institute gøre for dig

Går du og gemmer på en god ide? Er du ikke sikker på hvilken af dine ideer du skal vælge? Er du ikke sikker på om din ide er god nok? Er du ikke sikker på om iværksætterlivet er for dig?

Uanset hvilke refleksioner du har om dig og din ide, så kan  Founder Institute hjælpe dig med at få afklaring. Som iværksætter hos Founder Institute bliver du tilmeldt et program med undervisning, medsturende, mentorer  mv. – hvorfra du skal udvikle din innovative ide.  

Læs mere om Founder Institutes iværksætterprogram HER 

Har du lysten til at investere i danske iværksætterideer? Så bliv investor gennem Founder Institute.

Som investor hos Founder Institute, laver du en økonomisk investering i en iværksætters ide. Din kapital afgives i bytte for procenter af virksomhedens samlede værdi, således at du ejer en del af virksomheden og derved får fortjeneste af virksomhedens overskud. En investering i en start-up virksomhed kan beskrives som ’high risk- high reward’.

Ønsker du at støtte de danske iværksættere, med at føre deres ideer ud i livet, så bliv sponsor hos Founder Institute. 

At være sponser er en personlig måde at hjælpe på. Gennem sponsoreringer viser din virksomheds værdier, herunder hvilke projekter der har betydning for jer. Hos Founder Institute er der mange måder hvorpå man kan agere sponsor. Som virksomhed kan du sponsorere: lokaler, mad og drikke, præmier, transport, materialer, produkter m.fl. Du/din virksomhed kan også sponsorere programgebyret for et begrænset antal iværksættere.  

Vil du gerne dele ud af din passion, viden og erfaring om start-ups, så bliv mentor hos Founder Institute.

Som mentor deler du dine erfaringer med forretningsdrift og det at starte noget nyt. Som mentor har du selv være igennem en start-up fase med en virksomhed, og du har derfor meget viden og erfaring på området. Iværksætterne får således glæde af din viden, passion og  vejledning. Som mentor hos Founder Institute, vil du agere sparringspartner for deres iværksættere. Her er det vigtigt, at du både kan lytte, rådgive, opmuntre, være kritisk og kunne give feedback. I Founder Institute leder mentorerne de ugentlige træningssessioner, hvor deres opgave er at hjælpe iværksætterne videre i deres proces gennem de nyeste metoder samt kritisk feedback.

Vil du være bindeleddet mellem Founder Institute og deres interessenter, så bliv ambassadør for Founder Institute. 

Som ambassadør hos Founder Institute er du interesseret i iværksætteri, herunder kulturen og processen. En ambassadører skaber synlighed og troværdighed omkring et brand, ved at promovere det og sætte det i et positivt lys. Du bliver derfor Founder Institutes ansigt udadtil, og skal skabe kontakt og give et godt førstehåndsindtryk af brandet. Din primære opgave er at skaffe investorer, sponsorer og mentorer til Founder Institute. Derudover er det også essentielt at du opmuntre iværksættere til at tilmelde sig Founder Institutes program. Alle der interessere sig for iværksætterkulturen og den innovative proces, kan blive ambassadører. Det eneste det kræver er at du ytre dig positivt om brandet, holder dig opdateret på nye tiltag, og besvare mulige spørgsmål fra potentielle kunder. 

Hvad er fordelene så?

IVÆKSÆTTEREN

 •  Du får mulighed for at skabe noget stort, og lave en ændring i verdenen 
 • Du får et lokalt og globalt netværk
 • Du får sparring og feedback på din idé 
 • Du får en struktureret og kvalitetsbevidst proces
 • Du øger din selvindsigt 
 • Du får livslang støtte 
 • Du får et økonomisk afkast gennem Founder Institutes Equity Collective
 • Du får muligheden for at arbejde med noget du brænder for

MENTOREN

 • Du udvikler din faglighed 
 • Du booster dit CV 
 • Du udføre meningsfuldt arbejde
 • Du øger din selvindsigt 
 • Du udvikler dine kommunikative, interpersonelle og relationelle kompetencer 
 • Du får et netværk af engagerede mentorer 
 • Du får mulighed for, at du kan blive highlightet som mentor, på Founder Institutes hjemmeside. 
 • Du får et økonomisk afkast gennem Founder Institutes Equity Collective (1%)

INVESTOREN

 • Du får eksponering 
 • Du oplever høj risici, men endnu højere afkast 
 • Du kan påvirke kursen og ideens udformning 
 • Du oplever glæden ved at være med fra start og gøre en forskel
 • Du får netværk til ligesindede
 • Du får læring og personlig udvikling 

SPONSOREN

 • Du får eksponering 
 • Du får netværk 
 • Du får eksponering på Founder Institutes hjemmeside 

Founder Institutes 14-ugers iværksætter program

Går du med en iværksætterdrøm i maven? Så søg optagelse på Founder Institutes iværksætterprogram. Founder Institute arbejder med iværksættere i nogle af de tidligste stadier i start-up processen. Programmet er for dig der ønsker at udvikle din ide/virksomhed med de nyeste metoder og de skarpeste mentorer. Founder Institute kan skabe strukturerede rammer for din virksomheds udviklingsproces, og give dig et globalt netværk du kan trække på til hver en tid. 

Founder Institute iværksætterprogram tager 14 uger, hvortil instituttet optager mellem 20 og 50 iværksættere pr. program. Hvert program består af en række vækst-sprinter, hvortil man får ugentlige feedbacksessioner fra mentorer og investorer.

Om programmet

Founder Institutes iværksætterprogram tager 4 måneder (14 uger), hvortil instituttet optager mellem 20 og 50 iværksættere pr. program. Hvert program består af en række vækst-sprinter, hvortil man får ugentligt feedbacksessioner fra mentorer og investorer. Programmet kræver i gennemsnit mindst 20 timers arbejde om ugen. Derudover skal tilmeldte iværksættere deltage i tre og en halv times sessioner, ugentligt. Sessionerne har mellem fem og ti timers opgave/lektiearbejde, der skal laves inden den følgende session. Hvis en iværksætter også arbejder på en prototype eller et andet aspekt af virksomheden, kan tidsforpligtelsen være meget større. I gennemsnit er ca. 30% af iværksætterne i stand til at bestå programmet.

Der er fire kriterier der skal opfyldes, for at en iværksætter kan bestå programmet: 

 • Iværksætteren skal deltage i alle sessionerne 
 • Iværksætteren skal opfylde/lave alle opgaver der stilles i programmet 
 • Iværksætteren skal inkorporere et passende firma
 • Når iværksætteren er klar til at bestå programmet, skal de udstede en fuldmagt, og iværksætteren tilslutter sig dermed Founder Institutes kollektive kapitalpulje.

Launch og Growth sporene

Founder Institute arbejder med iværksættere der udvikler et koncept på mange forskellige stadier. Dette har resulterer i, at Founder Institutes program blevet opdelt i to spor: et lanceringsspor og et vækstspor. 

Lanceringssporet er for iværksættere der lige er gået i gang med deres ide/virksomhed. Dette spor er designet til at hjælpe enkeltpersoner og teams med idéfasen, gennem validering, udvikling af  forretningen og lanceringen. Det er derfor også typisk, at man ser flest entreprenører på dette spor. Vækstsporet er for de senere stadier i processen, hvor der fokuseres på at skalere en virksomhed. Dette spor hjælper iværksættere efter lanceringen af deres forretning, med at få omtale og finansiering. På dette spor finder man både entreprenører, intraprenører og vækstiværksættere.

Feedback sessioner i programmet

Nedenstående er en gennemgang af omtalte feedback-sessioner, du vil opleve gennem programmet. Du kan finde den fulde beskrivelse af programmets sessioner HER

Det er her det hele begynder. Under orienteringen gennemgår Founder Institute deres programstruktur, metoder, værktøjer og krav. Du møder din gruppe af medstuderende og fastlægger, hvordan du i din opstart vil bruge iværksætterprogrammet til at elevere din virksomhed nuværende position.

I denne session defineres der en stærk vision for din forretning. Dette gøres på baggrund af interviews, markedsundersøgelser og refleksion.

I denne session arbejdes der på hvorvidt du forfølger et skalerbar vision for din virksomhed, som er grundet i et klart og handlingsmæssigt kundeproblem. Du får viden om, hvordan du validere dine antagelser, skaber personaer, interviewer potentielle kunder på den bedste måde, samt hvordan du tolker den feedback du får tilbage. 

I denne session skal du pitche din indtægtsmodel til mentorerne, og efterfølgende finpudse den baseret på feedback. Du får viden om hvordan du kan identificere den mest oplagte indtægtskilde for din virksomhed. Du får også mulighed for at teste forskellige indtægtskilder med fokus på din målgruppe. 

I denne session får du feedback på din branding og design af virksomheden. Hertil skal du arbejde med, hvordan du bedst udvikler et holdbart og langsigtet brand, samt hvordan du forbedre brugeroplevelen. 

Denne session er programmets første ’chekpoint’, hvor der fokuseres på din virksomheds fremskridt. I denne session skal du fremlægge en længere præsentation om din virksomhed, foran et panel af Founder Institute mentorer. Du vil modtage en ’rating’ såvel som feedback på den langsigtede levedygtighed af dit produkt, indtægtsmodel, vækststrategi osv.

I denne session vil advokater og direktører give jer viden om forskellige juridiske aftaler, hvordan man opstarter juridiske komponenter (såsom kapital), hvordan man beskytter sin intellektuelle ejendom m.fl. Du vil også få feedback på dit pitch for virksomheden og dit generelle fremskridt.   

I denne session får du feedback på dine nuværende markedsføringsplaner. I forbindelse hermed får du viden om marketingmeddelelser, økonomi, kunde erhvervelse osv. Her arbejdes der bl.a. med alternative strategier til at nå opsatte mål. Derudover fokuseres der på identificering og udvælgelse af medieplatforme. 

I denne session vil du få feedback på dit aktuelle produkt(er). En ekspert i produktudvikling vil i forbindelse hermed diskutere den bedste praksis inde for produktudvikling, produktstyring og ledelse af et produktteam. 

Denne session er programmets andet ’chekpoint’, hvor iværksætteren giver en lang præsentation af virksomhedens fremskridt og omtale, til et panel af Founder Institutes mentorer. Mentorerne vil evaluere dit (og din virksomheds) fremskridt, samt virksomhedens skalerbarhed mv. 

I denne session vil du få feedback på dine templates og udviklingen af dit produkt. Derudover vil du få viden om hvordan man identificere de roller, der er nødvendige for at skabe en virksomhed i verdensklasse. Du vil også lære om, hvordan man udvikler en strategi for rekruttering, onboarding og hvordan du fastholder medarbejdere og kunder.  

I denne session vil du få feedback på din virksomheds nuværende vækst, resultater og strategi. I forbindelse hermed vil du med din mentor diskutere forskellige vækststrategier, sætte vækstmål og milepæle. Du vil også lære om hvordan du kommunikere din virksomheds vækstfremskridt og tilbagefald med interessenter og rådgivere.

I denne session vil mentorerne analysere Founder Institutes iværksætteres pitches, fra en investors perspektiv. Således vil eventuelle resterende problemer eller forbedringsmuligheder blive identificeret. Derudover vil du få viden om fundraising og hvordan man kan skaffe finansiering. 

Sidste session i programmet. I den sidste session skal du fejre med de andre iværksættere, dine venner og familie. Nogle iværksættere vælger pitche deres virksomhed foran et ’live’ publikum. Du får nu officielt adgang til alle Founder Institutes ekstra programressourcer.  

At afslutte grundlæggerinstituttet er en ære. Programmet er udfordrende, og forventningerne er krævende.

Efterfølgende programressourcer

Når iværksætteren har fuldført og bestået programmet, stiller Founder Institute nogle virtuelle support-programmer til rådighed. Disse programmer vil hjælpe iværksætteren med at nå sine næste milepæle.  

Founding Lab 

 •  Et program der hjælper iværksætteren med at finde sin hovedinvestor indenfor seks måneder 

Porduct/Market Fit Lab 

 • Et program der hjælper iværksætteren med at skabe et produkt, eller finde det rette marked 

Venture Lab

 • Et program der hjælper iværksætteren med at lukke den første betydningsfulde finansiering for virksomheden 

Teamet bag Founder Institute Denmark

I 2020 åbnede et team af succesfulde iværksættere et Founder Institute-chapter i Danmark. Hovedkvarteret er i Aarhus, men undervisningen i det 14-ugers forløb vil foregå delvist online, så iværksættere fra hele Danmark kan deltage.

THERESA BLEGVAD

THERESA BLEGVAD

Managing director
ANNETTE WILLE

ANNETTE WILLE

Director
POUL VICTOR

POUL VICTOR

Director
IDA WORM BECH

IDA WORM BECH

DIGITAL COORDINATER